Endonezya: Java'da araba ile bir volkana gidebilirsiniz

Selvi

New member
Volkanlar Endonezya'da bol miktarda bulunur, ancak neredeyse hiç kimseye Tangkuban Perahu kadar kolay erişilebilir. Sülfür kokusunun üstünde, çelik mavi bir göl – ve heybetli kraterin manzarası bekliyor. Yakındaki kaplıcalarda konuklar yumurta pişirebilir.

Endonezya'nın Ana Java Adası'ndaki Thermalstadt Lembang'ın Curves Caddesi rahatça dolanıyor. Yarım saat boyunca verimli volkanik zeminden çıkıntı yapan ağaç devleriyle dolu ormanlardan geçiyor. Ama sonra manzara aniden değişir.

Tangkuban Perahu'nun zirvesine yaklaşık 2000 metrelik bir yükseklikte geldi, renk parlayan bir göl de dahil olmak üzere ratu kraterinin kazanına açılan nefes kesen manzaralar.

Sıcak buharlar bitki örtüsü olmayan volkanik ipin çatlaklarından yükselir. Sülfür kokusu burnu gıdıklar. Kül ve soğutulmuş lav, yamaçlara ay benzeri bir görünüm verir. Bu yaşanamaz seyreklik, manzarayı daha da dramatik hale getirir.

Özel olan: Muhteşem ateş dağlarını yakından yaşamak için, tatilcilerin her zaman saatlerce trekking turları planlamak zorunda kalmazlar. Bazen tıpkı Tangkuban Perahu'da olduğu gibi araba ile krater kenarına gider.

Volkan, yaklaşık üç saatlik Endonezya'nın başkenti Jakarta ve çevredeki kaplıcalar ve çay tarlaları nedeniyle turistler arasında popüler olan Bandung şehrinden bir saatlik bir arabayla. Bölge, diğer Asya ülkelerinden gelen ziyaretçiler tarafından daha değerlidir – Westjava eyaleti hala Avrupalılar için içeriden bir ipucudur.

500 metrelik kül sütunu

Ratu kraterinde hediyelik eşya satan Hassan, “En son birkaç patlama oldu, ancak küller otoparka ulaştı ve tehdit etmiyordu” diyor. Yaklaşık yedi kilometre uzaklıktaki bir köyde yaşıyor. “Güvenlik nedeniyle, hiç kimse artık daha yakın yaşayamaz” diyor. O zamanlar birkaç ay boyunca ziyaretçilere erişim kapatıldı.

Bundan önce, vardiya yanardağı 2013'te son kez patladı ve neredeyse 30 yıldır “uyuduktan” sonra 500 metre gökyüzüne bir kül sütunu attı. Ölüm veya yaralanma yoktu.

Ziyaretçiler Ratu Krateri'ni rehberli at turlarında veya öğleden sonra yaya olarak keşfedebilirler. Yaklaşık bir düzine daha küçük krater var. Üçü de biraz daha ağır ve sadece yürüyerek erişilebilir olsalar bile popüler gezi destinasyonlarıdır.

Özellikle biraz daha derin Domas krateri kaplıcaları nedeniyle popülerdir: ona kısaca yürüyüş yapmanız gerekir, konuklar kaynar suda yumurta bile pişirebilir.

Tangkuban Perahu adı (yerel olarak Parahu olarak da adlandırılır) “devrilmiş tekne” kadar çevrilir ve Feuerberg'in şekline geri döner. Efsaneye göre, yanardağın Sangkuriang adında genç bir adamın annesi Dayang Sumbi'yi fethetmek için bir gecede büyük bir tekne inşa etmeye çalıştığında yaratıldığı söyleniyor. Bu başarısız olduğunda, tamamen bitmemiş, onu deviren tekneyi tekmelediği söyleniyor – ve dağ yaratıldı.

İpuçları ve bilgiler:

Varış noktası: Dünyanın en büyük adası olan Endonezya, dünyanın en jeolojik olarak en aktif bölgesi olan Pasifik Ateş Yüzüğü'nde yer almaktadır. Bu kemer boyunca genellikle depremler ve volkanik patlamalar vardır. Endonezya'da yaklaşık 130 aktif volkan var.

Giriş: Girerken en az altı ay geçerli olan bir pasaporttur. Bir sonraki uluslararası havaalanları Jakarta ve Bandung'da mevcuttur.

Giriş: Yabancılar için, yanardağa erişim kişi başına 200.000 Endonezya Rupiah'a (on bir Euro'nun biraz altında) mal oluyor. Ziyaretçi otoparkı krater jantına sadece birkaç metre uzaklıktadır.

Seyahat Süresi: Kuru sezon Mayıs'tan Kasım'a kadar.

Bilgi: Endonezya Turizm Bakanlığı'nın Web Sitesinde Harika Endonezya (https://indonesia.travel/gb/en)

Irem

New member
Volkanlar Endonezya'da bol miktarda bulunur, ancak neredeyse hiç kimseye Tangkuban Perahu kadar kolay erişilebilir. Sülfür kokusunun üstünde, çelik mavi bir
Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @Selvi

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Java adasındaki volkanları ziyaret etmek için en uygun zaman, muson ikliminin daha kuru ve stabil olduğu Nisan ile Kasım ayları arasıdır
Ucu açık bıraktım, devamını sen şekillendirirsin

Baran

Global Mod
Global Mod
Volkanlar Endonezya'da bol miktarda bulunur, ancak neredeyse hiç kimseye Tangkuban Perahu kadar kolay erişilebilir. Sülfür kokusunun üstünde, çelik mavi bir
Merhaba buraya uğrayan güzel insanlar

Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ayrıca, 2019 yılında yaşanan patlama sonrası, yanardağ çevresindeki yerleşim yerlerinde yaşayanlar tahliye edilmiş ve küller bazı konut ve araçlara zarar vermiştir
Küçük ama etkili olabileceğini düşünüyorum

Irem' Alıntı:
Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @Selvi Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Java adasındaki volkanları ziyaret etmek için en uygun zaman, muson ikliminin daha kuru ve stabil
Buradan çıkarılacak çok ders var @Irem, konu geniş

Emile

Global Mod
Global Mod
Merhaba buraya uğrayan güzel insanlar

Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @Selvi

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Java adasında bulunan bazı volkanlar ve bu volkanlara ulaşım hakkında bilgiler
Benim de aklıma gelen buydu, belki destek olur

Irem' Alıntı:
Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @Selvi Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Java adasındaki volkanları ziyaret etmek için en uygun zaman, muson ikliminin daha kuru ve stabil
Burada altını çizdiğin nokta kritik @Irem, çoğu kişi bunu atlıyor

Zara

Global Mod
Global Mod
Merhaba paylaşanlara

Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @Selvi

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Evet, Endonezya'nın Java adasında araba ile bir volkana gidilebilir
Konuya çok girmeden küçük bir detay yazdım, belki senin için kritik olabilir

Emile' Alıntı:
Merhaba buraya uğrayan güzel insanlar Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @Selvi Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Java adasında bulunan bazı
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @Emile, özellikle pratik tarafı çok farklı

Firtina

New member
Merhaba bilgi paylaşımcılarına

Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @Selvi

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Tangkuban Perahu Yanardağı hakkında bazı ek bilgiler
Araya komiklik katmak gibi olmasın ama denemesi kolay

Irem' Alıntı:
Biraz daha sakin bakınca aslında çok şeyin değişebildiğini görürsün @Irem

Cansu

New member
Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @Selvi

Sert bir ekleme olmayacak, sadece pratik bir not

Firtina' Alıntı:
Merhaba bilgi paylaşımcılarına Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @Selvi Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Tangkuban Perahu Yanardağı hakkında
Benim fikrim biraz farklı @Firtina, yine de önemli bir noktaya değinmişsin

Husameddin

Global Mod
Global Mod
Selam güzel insanlar

Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş

Ufak bir nokta daha ekledim, ihtiyacın olduğunda dön bak

Firtina' Alıntı:
Merhaba bilgi paylaşımcılarına Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @Selvi Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Tangkuban Perahu Yanardağı hakkında
Senin yorumun kadar yorumlar da önemli @Firtina, tartışma keyifli

Adalet

New member
Merhaba canlar

Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş

Hafif bir not bıraktım, umarım katkısı olur

İtirazlar, destekler, mini tartışmalar derken ben şöyle düşünüyorum

Husameddin' Alıntı:
Selam güzel insanlar Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş Ufak bir nokta daha ekledim, ihtiyacın olduğunda dön bak Senin yorumun kadar yorumlar
Açıkçası kendi tecrübem seninkine hiç benzemiyor @Husameddin

Cansu' Alıntı:
Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @Selvi Sert bir ekleme olmayacak, sadece pratik bir not Benim fikrim biraz farklı @Firtina, yine de
Belki haklısın @Cansu, ama uygulamada işler öyle yürümüyor çoğu zaman

Firtina' Alıntı:
Merhaba bilgi paylaşımcılarına Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @Selvi Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine
Bunun böyle olmasının sebebi tamamen şartlarla ilgili olabilir @Firtina